Наша школа је данас, 4.јуна, потписала меморандум о сарадњи са Руском хуманитарном мисијом. Овим меморандумом приступило се реализацији увођења руског језика од школске 2021/22. године као факултативног предмета за ученике наше школе. Испред руске хуманитарне мисије меморандум је потписао регионални директор за Балкан господин Бранимир Нешић. Том приликом господин Нешић, некад и сам ђак наше школе, библиотеци је даровао вредан поклон, велики број књига на руском језику, на чему му се захваљујемо. Са почетком нове школске године ученици ће тако поред енглеског, немачког, мађарског и словачког језика имати могућност учења и петог страног језика. Овим се после скоро 30 година руски језик вратио у нашу школу, што је годинама био један од захтева родитеља ученика школе. Будући ђаци прваци који су руски језик учили у ПУ „Младост“ моћи ће да наставе са његовим учењем у нашој школи.

Free Joomla Lightbox Gallery

Канцеларија за младе општине Бачка Паланка организовала је акцију садње младица поводом Светског дана шума који се обележава 21.марта. Из наше школе у акцији садње учествовали су ученици осмих разред Наташа Гајић, Бојан Сеизовић и Марко Манојловић заједно са наставницом билогије Јованом Крстин. Акција се одвијала у оквиру дворишта ПУ „Младост“- вртића „Бамби“. Сваки ученик је засадио своје дрво и тако дао допринос у очувању природе. Надамо се да ће се овакве акције наставити и даље.

Free Joomla Lightbox Gallery

Захваљујући невладиној организацији "Чеп за хендикеп" школа је успела да обезбеди инвалидска колица за нашу ученицу која има тешкоће у кретању, како би јој се омогућило редовно похађање наставе и лакше кретање на путу од куће до школе и назад.

 

20181106 125855 1

Као и претходних година, и ове школске године је за девојчице шестог разреда организовано предавање о променама у пубертету 8.3.2017. 

Компанија Procter&Gamble у оквиру свог Always едукативног програма који је одобрен од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања организује предавања о личној хигијени и нези у пубертету. Сврха овог програма је информисање девојчица о физичким и емоционалним променама које се дешавају током пубертета, као и едукација девојчица о правилној женској хигијени.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Поводом обележавања Светског дана информатике (24. октобра) Канцеларија за младе Бачка Паланка је 22. и 23. октобра 2016. године организовала часове информатике за око двадесетак полазника. Часове је држала проф. Верица Петровић, а асистирала јој је координатор Канцеларије за младе Бачка Паланка Ивана Куруц. На крају су свим полазницима подељене захвалнице. Светски дан развоја информатике обележен је први пут 24. октобра 1973. године и од тада се сваке године обележава у земљама широм света.

Saradnja

Кино Клуб Нови Сад, под покровитељством Министарства за културу и информисање, 9.11.2016. одржао је филмску радионицу за ученике седмог и осмог разреда.

Радионица се састојала од два дела: теоријског и практичног. У теоријском делу, ученици су се презентацијом и играма упознали са основним појмовима у кинематографији. У практичном делу радионице наши ученици су имали прилике да погледају филмове из продукције Кино Клуба Нови Сад и из селекције Фестивала малих и независних филмских продукција Филмски фронт.

Ученици су се упознали са основама филмског језика кроз примере из филма и различите игрице. Научили су како се пише сценарио, ко је редитељ и ко све чини једну филмску екипу.

Водитељи радионице су били редитељи Соња Петровић и Филип Маринковић.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Erazmus
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.