Захваљујући невладиној организацији "Чеп за хендикеп" школа је успела да обезбеди инвалидска колица за нашу ученицу која има тешкоће у кретању, како би јој се омогућило редовно похађање наставе и лакше кретање на путу од куће до школе и назад.

 

20181106 125855 1

Као и претходних година, и ове школске године је за девојчице шестог разреда организовано предавање о променама у пубертету 8.3.2017. 

Компанија Procter&Gamble у оквиру свог Always едукативног програма који је одобрен од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања организује предавања о личној хигијени и нези у пубертету. Сврха овог програма је информисање девојчица о физичким и емоционалним променама које се дешавају током пубертета, као и едукација девојчица о правилној женској хигијени.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Поводом обележавања Светског дана информатике (24. октобра) Канцеларија за младе Бачка Паланка је 22. и 23. октобра 2016. године организовала часове информатике за око двадесетак полазника. Часове је држала проф. Верица Петровић, а асистирала јој је координатор Канцеларије за младе Бачка Паланка Ивана Куруц. На крају су свим полазницима подељене захвалнице. Светски дан развоја информатике обележен је први пут 24. октобра 1973. године и од тада се сваке године обележава у земљама широм света.

Saradnja

Кино Клуб Нови Сад, под покровитељством Министарства за културу и информисање, 9.11.2016. одржао је филмску радионицу за ученике седмог и осмог разреда.

Радионица се састојала од два дела: теоријског и практичног. У теоријском делу, ученици су се презентацијом и играма упознали са основним појмовима у кинематографији. У практичном делу радионице наши ученици су имали прилике да погледају филмове из продукције Кино Клуба Нови Сад и из селекције Фестивала малих и независних филмских продукција Филмски фронт.

Ученици су се упознали са основама филмског језика кроз примере из филма и различите игрице. Научили су како се пише сценарио, ко је редитељ и ко све чини једну филмску екипу.

Водитељи радионице су били редитељи Соња Петровић и Филип Маринковић.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Хуманитарна организација "Шалом" обезбедила је школске торбе и школски прибор за 9 наших ученика из друштвено осетљивих група, како би им се олакшало похађање наставе.

Већ десет година у нашем граду невладина организација "Хумана - друштво за подршку детињству и младости" у сарадњи са две средње школе - Гимназијом "20. октобар" и Техничком школом "9. мај" реализује Програм интеркултуралне размене у оквиру пројекта "Мултипликација - живети толерантно". Најактивнији учесници базичног програма имају прилику да оду на интеркултуралну размену у Песталоци село и тамо обрађују теме као што су дискриминација, стереотипи, толеранција и сл. На крају размене они бирају тему о којој би желели да причају са својим вршњацима и за коју сматрају да је важно о њој причати у њиховом окружењу.

Опширније...

Још чланака...

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.