ДАН ПРОФЕСИОНАЛНЕ ОРИЈЕНТАЦИЈЕ

 

И ове школске године тим за професионалну оријентацију организовао је Дан професионалне оријентације са различитим активностима који је одржан 21.4.2017.

САЈАМ ОБРАЗОВАЊА

За ученике VIII разреда из Бачке Паланке организован је Сајам образовања у холу школе на који су дошли представници 12 средњих школа из Бачке Паланке, Бача и Новог Сада.

 

Понуду образовних профила својих школа за које ће ученици моћи да се определе представили су: Гимназија "20. октобар", Средња стручна школа "Др Радивој Увалић", Средња техничка школа "9. мај" из Бачке Паланке, Пољопривредна школа Бач, Техничка школа "Милева Марић Ајнштајн", Техничка школа "Павле Савић", Средња стручна саобраћајна школа, Оптичарска школа "Пашћан", Елитна економска школа, Рачунарска гимназија "Смарт", Медицинска школа "Хипократ", Медицинска школа "Доситеј Обрадовић" из Новог Сада.

ПРЕДАВАЊЕ "КАРИЈЕРА И ПРЕДУЗЕТНИШТВО"

У сарадњи са Националном службом за запољшавање Бачка Паланка организовано је предавање за ученике VIII разреда на тему предузетништва. Ученици су упознати са потребним особинама и способностима које треба да имају уколико желе да буду предузетници, као и могућностима каријерног напредовања у предузетничким занимањима.

РЕАЛНИ СУСРЕТИ СА СТРУЧЊАЦИМА РАЗЛИЧИТИХ ЗАНИМАЊА

Као и претходних година, ученици VIII разреда имали су прилику да у непосредном контакту са стручњацима различитих занимања из неколико различитих области рада, сазнају које су то основне карактеристике послова које обављају, које вештине, способности и знања су потребни за обављање тих послова, као и које школе је потребно завршити да би могли да се баве тим занимањем. Ове године, ученици су разговарали са: лекаром, фармацеутом, физиотерапеутом,  васпитачицом, економистом, полицајцем, фотографом, аутомеханичаром, сервисером беле технике, ветеринаром и куваром.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

 PPS3

Po

Sl

Plakat2

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Moja skola
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.