Светосавску приредбу су осмислиле вероучитељице Слађана Абаџић и Марија Мучибабић, а глумци су били одабрани ученици старијег школског узраста, чланови драмске секције. Светосавски кумови су били родитељи ученице Ивоне Жигић 5-1, Оливера Гојков Жигић и Зоран Жигић.

 

 

Дана 27. јанура у нашој школи је традиционално организована Светосавска академија. Овим поводом библиотекари су у сарадњи са стручним већем разредне наставе оплеменили простор школе поставком "Живот и дело Светог Саве".

ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ У НЕШТИНУ

   Сценарио за светосавску приредбу је осмислила учитељица Дивна Танкосић, а извођачи су били сви ученици у Нештину. Светосавски кумови су били Милица и Синиша Вујасиновић.

Free Joomla Lightbox Gallery

 Овогодишњи светосавски кумови су Слађа Абаџић, наставница верске наставе у нашој школи и њена деца, Јована и Огњен, ученици наше школе. 

  ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ У НЕШТИНУ

Од Војске – кумство и слика

Уручивањем изузетно вредне слике – портрет Вука Караџића, истоименој основној школи у селу Нештин, општине Бачка Паланка, обележена је велика светосавска свечаност, коју су својим присуством озваничили и увеличали припадници Гарде војске Србије. Кум школе на овој свечаности, поручник Владимир Миловановић у пригодном обраћању указао је на значај оваквих манифестација и богату сарадњу са овом општином.

Ово су припадници Гарде који су присуствовали свечаном обележавању Савиндана у ОШ "Вук Караџић" у Нештину 27.01.2017. године:

потпуковник Чедо Рајковић - вођа делегације;

капетан Предраг Козаров - члан делегације;

поручник Владимир Миловановић - кум школе и члан делегације;

заставник Зоран Дакић - аутор слике и члан делегације;

заставник Предраг Васић - члан делегације.

Кумовање овој школи је знатно више од симболичног чина јер већ дуги низ година траје изузетно плодоносна сарадња између представника Војске и општине. Сарадања се огледа у великом броју пројеката цивилно-војне сарадње попут „Војни лекар на селу“ и „Књига на дар“.

Свечаности у школи присуствовали су, осим ученика, наставника и родитеља, представници Гарде војске Србије и руководства општине.

Школа је узвратила пригодним поклоном припадницима Гарде, а њен директор и председник Скупштине општине Бачка Паланка нагласили су значај сарадње са припадницима војске, која је и на овим просторима увек била поуздан ослонац становништву, помажући у разним приликама.

Поклон слика дародавца Гарде је дело талентованог сликара, Зорана Дакића, а свим ученицима ове нештинске школе, кум је у складу са обичајима, уручио пригодне пакетиће.

Free Joomla Lightbox Gallery

 PPS3

Po

Sl

Plakat2

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Moja skola
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.