АКТИВНОСТИ ПОВОДОМ ОБЕЛЕЖАВАЊА ДАНА ШКОЛЕ 3.11.- 6.11.2015.

3.11.- 4.11.2015.

СПОРТСКА ТАКМИЧЕЊА-ОДБОЈКА (стручно веће физичког васпитања)

3.11.2015. - Одбојка за дечаке

4.11.2015. - Одбојка за девојчице

5.11.2015. - ДАН ЗАМЕНЕ УЛОГА наставник- ученик (III-VIII разред) (организатор - Ђачки парламент)

У нашој школи већ традиционално се организује дан замене улога наставник - ученик. И ове године се одазвао велики број ученика и наставника.

Ученици су веома одговорно и озбиљно испунили свој задатак. Било је оних који су касније рекли да уопште није било лако. Било је и оних који су приметили да је столица наставнице баш удобна. И оних који су одглумили своје наставнике са свим ситним навикама које они до сада можда нису ни примећивали. Било је и оних који су на анализи домаћег задатка поделили оцене. Озбиљне и правичне оцене. Једна наставница (сада ученица) није урадила састав за домаћи задатак и добила је минус. Каже, била је код тетке на слави и није стигла. Оправдање јој није вредело. ''Ова наставница је опаснија од праве'', рече један ученик.

Склопила су се ту и пријатељства. Наставница је постала другарица из школске клупе. Заједно су нови другари могли да се пожале на наставницу и деле исте муке.

За наставнике је било предивно искуство бити ђак и гледати поново свет из ђачке клупе. Многи ће кроз ово присећање другачије гледати на овај предивни дечији свет, неоптерећен и весео.

Велико хвала ђацима што су прихватили ове нове другове у клупи бар на један дан.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА -ЖИВОТ И ДЕЛО ВУКА КАРАЏИЋА- постављена је у холу школе. Презентација је остала постављена и 6.11.2015. (ученици: Немања Јеличић, Марија Лазић, Мила Вујовић, Јелена Грубор и наставница Марија Медаревић) 

6.11.2015.

9.00h СПОРТСКА ТАКМИЧЕЊА

у 10,00 часова одржан је Квиз опште културе за ученике 7. разреда.

Преузмите резултате овде

у 10,30 часова одржан је Квиз из историје српског језика за ученике 8. разреда.

Преузмите резултате овде

13.00h СВЕЧАНА ПРИРЕДБА

У 12.30 h већ су пристизали гости на ову нашу свечану приредбу. За дочек гостију су се ове године побринули ученици и учитељи трећег разреда. Они су на традиционалан начин дочекали госте у грађанским ношњама и са јабукама на дар.

Приредбу су отворили хор и оркестар наше школе који су извели химну школе заједно са својим наставницама музичке културе Ђурђином Ристић и Горјаном Стојић. Програм су отворили и водили ученици Мила Колунџија и Страхиња Мирковић.

Директорица Милена Јовановић  је заједно са помоћником директора Бељански Миланом поздравила госте. Помоћник директора је прочитао имена награђених ученика на литерарном и ликовном конкурсу који је био расписан на нивоу општине. Ове године су теме биле: У туђој кожи, Одломак из аутобиографије и Дани мога детињства. На конкурс је приспело много радова, а најуспешнији су награђени књигама које су им поделили чланови Ђачког парламента. Награђени су заузели посебно место у сали и гости су их поздравили аплаузом.

Резултате литерарног конкурса преузмите овде.

Резултате ликовног конкурса преузмите овде.

Након овог уследила је представа коју су припремили ученици са наставницама српског језика Љиљаном Пиварски и Снежаном Крејић. Драматизовали су одломке из Аутобиографије Бранислава Нушића. На веома забаван начин представили су сусрет старих школских другова на састанку генерације. Они су препричавали догађаје из ђачког живота и изазвали смех и бурне аплаузе. Глумачку екипу су чинили Марко Летић, Весељко Иконић, Димитрије Нешић, Аннамариа Коллар, Миа Остојић, Мина Панин, Тамара Стојаковић, Дамјан Брестовачки и  Дамјан Јоцић. 

 

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.