Поводом Месеца књиге, а и у склопу организовања пројектне наставе у 1. разреду, прваци наше школе, одељења 1-1,1-2, 1-3, 1-4 су посетили школску библиотеку, као и Градску библиотеку "Вељко Петровић". Упознали су се са радом и правилима понашања у библиотеци, учланили  и имали радионичарски рад, типа: прављења своје сликовнице и осликавање насловне стране сликовнице. У Градској библиотеци су се дружили са локаланим песником Гораном Јовићем и били одушевљени промоцијом његових песама помоћу певања тих песмама и музичког извођења, свирањем на гитари.

Free Joomla Lightbox Gallery

Поводом 50- годишњице од смрти В. Петровића (6.5.2017.), отворена је "Вељкова башта" у Градској библиотеци и ученици 4-2 и 4-3 су присуствовали. У одељењу дечјих књига су имали групни рад: илустровали су приповетку "Јабука" и писали песме калиграфским писмом. Ову посету и активност је организовала учитељица Милица Петрић.

 У уторак 21.2. 2017. године Дечије одељење су посетили ученици трећег разреда ОШ "Вук Караџић" са својом учитељицом Стојанком Баљ. Циљ посете је био реализација радионице "Аплауз за књигу". Ученици су користећи пастеле покушали да насликају своје виђење ове теме. Да је дружење уродило плодом доказ су радови. Ученици су имали прилику да упознају сликаре  који су им несебично помогли својим саветима.

Free Joomla Lightbox Gallery

Ученици наше школе посетили су 18.2.2016. године градску библиотеку „Вељко Петровић“ са наставницама Верицом Петровић и Јасном Капелан. Библиотекарка Милка Родић је одржала предавање о знаменитој српској жени Милеви Ајнштајн. Чули смо занимљиву животну причу о нашој скромној научници. Видели смо књиге у којима су били рукописи писама. Ученици су пажљиво слушали предавање, које је највећим делом било едукативног карактера. После предавања следила је радионица. Ученици су лепили фотографије на хамер-папир. Приметила се заинтересованост ученика, јер су постављали питања, учествовали у радионици, разгледали књиге и што је најбитније питали када ће бити још таквих предавања. Библиотекарка је, такође, била одушевљена лепом сарадњом. Обећала је  да ће припремити још интересантних прича и позвати нас. Захвалила се што смо се одазвали и ми њој што нас је позвала и дала информације о којима се малo зна.

Free Joomla Lightbox Gallery

У галерији Градске библиотеке „Вељко Петровић“, у среду 12.3.2014. године у 12 часова одржана је промоција дечјег часописа „Невен“. Програм је отворила директорица Ковиљка Добрић.

Опширније...

Учимо заједно


Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
eucenjem

 bezbednost

E1

danpodan

logodabar

Letopis

Овде можете погледати распоред звоњења.