Ученици 6-1, 6-2 и 6-3 су са наставником географије Стевановић Гораном у Галерији Музеја града посетили изложбу Планинарског друштва "Равничар" из Бачке Паланке. Изложба је организована поводом 20 година постојања друштва. Ученици су погледали фотографије настале на планинама од Фрушке горе, преко Анда у Јужној Америци, Кавказа до Килиманџара у Африци.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Данас, 27.10.2021. смо посетили мобилни планетаријум. Мобилни планетаријум је савремено наставно средство које на веома ефектан начин демонстрира изглед, кретање и основне елементе небеске сфере. Разоткрили смо шта су права а шта лажна кретања на небу, узроке смене обданице и ноћи... Пронашли смо Северњачу, видели сазвежђа, метеоре, комете, астероиде...

Free Joomla Lightbox Gallery

Ученици петог разреда су били гости у Музеју града. Уприличено је песничко дружење и литерарна радионица. У друштву завичајног песника Ненада Живкова наши ученици су се опробали у играма речима и поетским покушајима. Било је врло лепо и занимљиво...

Free Joomla Lightbox Gallery

Ученици петог разреда који похађају наставу грађанског васпитања су са својом наставницом Љиљаном Милошев посетили Музеј града. Прокрстарили су старим временским епохама од настанка Панонског мора па све до савремених историјских догађаја. Упознали су се са живим светом који одавно више не постоји, древним насеобинама, Келтским освајањима, изгледом Паланке и тока Дунава који је био сасвим другачији у 17. веку. Сазнали су да живимо на најплоднијем земљишту тј. чернозему који се протеже од Семберије до Украјине, упознали су се са првом Грађанском школом и тадашњом модом у одевању и становању као и са старим занатима.

Free Joomla Lightbox Gallery

1. Учествовање на изложби "Градске галерије" о очувању животне средине, 23.11.2019. у виду приказа модне ревије одеће од отпадног материјала коју приказали ученици 2-1 и 2-4 (продукти пројектне наставе учитељица С. Лачански и С. Баљ).

2. Посета изложбе скулптуре из природе, Бранимира Ђукановића из Лознице, у "Градској галерији" (10.12.2019.). Посета је у склопу пројектне наставе као очигледни примери искоришћености осушеног или одбаченог материјала у циљу стварања ликовног дела (посета одељења 2-1 и 2-2 са учитељицама С. Лачански и О. Малетин).

Free Joomla Lightbox Gallery

Ученици који су представљали нашу школу на свим нивоима такмичења, награђени су од стране школе, једнодневном екскурзијом у Београд.

Том приликом посетили су Фестивал науке и Ваздухопловни музеј.

Екскурзија је реализована 30.11.2018.године, а ученике су водили наставници техничког и информатичког образовања Верица Петровић и Зоран Шиник. 

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Moja skola
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.