У четвртак, 4. новембра у посету одељењу 3-3 је дошао логопед Светлана Ђоковић, запослена у Основној школи "Херој Пинки". Била је то узвратна посета, јер је недељу дана пре тога учитељица била код ње у школи да се упозна и сазна како ради са два ученика из тог одељења којима је потребна стручна помоћ. Гост је био сакривен, ученици су постављали питања а логопед је одговарао на њих. Ученици су после десетак минута открили занимање којим се бави. Светлана им је потом причала како помаже деци и одраслима који имају проблем са говором. Ученици су приметили да њихови другари који долазе код логопеда на часове подршке су сада много активнији, да боље читају и јасније говоре.

Free Joomla Lightbox Gallery

У четвртак 26.04.2018. године у нашој школи у библиотеци одржано је предавање на тему „Претварање сунчеве енергије у електричну“. Организатор овог предавања је наставник техничког и информатичког образовања Верица Петровић, с циљем сарадње основне и средње школе. Предавање је одржао дипломирани инжењер електротехнике,професор “,Техничке школе „ 9. мај  Јанко Хложан уз помоћ ученика из средње школе. Присуствовали су ученици осмих разреда наше школе,наставници техничког и информатичког образовања,физике,хемије и други заинтересовани.Предавање се састојало из две презентације „Основни подаци о Сунцу“ и „Основе фотомонтаже као и демонстрације фотонапонских ћелија,односно директног претварања сунчеве енергије у електричну“Демонстрација претварања енергије из једног облика у други састојала се из две вежбе: „Снимање I и U карактеристике фотонапонске ћелије“ и „ Редно и паралелно везивање ћелија“.На крају предавања присутни ученици су имали прилику да провере своје знање о соларној енергији кроз мини-тест.

Циљ предавања била је едукација ученика о важности соларне енергије као обновљивог и неисцрпног извора енергије и упознавање са соларним кофером.

Предавање је фотографисала ученица Анђела Рајовић из Техничке школе „9. мај“ и библиотекарка наше школе Снежана Оклобџија.

Free Joomla Lightbox Gallery

Радионица "Привилегије"

08.03. 2018

У протеклих дванаест година у нашем граду удружење "Хумана - друштво за подршку детињству и младости" у сарадњи са Гимназијом "20. октобар" реализује Програм интеркултуралне размене. Уз подршку Песталоци фонда из Швајцарске, сваке године најактивнији учесници базичног пројекта имају прилику да оду на двонедељну интеркултуралну размену у Песталоци село и тамо се едукује. Обрађујући теме као што су дискриминација, стереотипи, толеранција ... на крају размене они бирају тему о којој би желели да причају са својим вршњацима по повратку у свој град.

Ове године, гимназијалци: Ана Лемић, Ања Војновић, Теодора Коларов и Давид Новаков су се одлучили за тему - Привилегијекоју су у нашој школи реализовали у виду једночасовне радионице.У оквиру датог времена извели су све активности предвиђене Акционим планом – уводну активност: потрага за изгубљеним именом, главну активност: привилеговна шетња и дискусија на дату тему, презентацију видео записа о програму размене младих 2018. у Песталоци селу и завршну активност.

Динамика у односу на активитет ученика, током радионице ишла је узлазном линијом. Учесници су очекивали да ће најављена активност, у извођењу нешто старијих водитеља, бити у виду ПП презентације и изненадиле су их игролике активности. Са друге стране, водитељи су коректно обрадили тему. Међусобно су се подржавали у проналажењу начина како да учеснике наведу да прате упутства, мотивишу на учешће и одрже им пажњу. На крају, ова енергија је препозната и радионица је по процени водитеља била успешно изведена.

Представници СШ "Др Радивој Увалић" су 30.3.2017. презентовали образовне профиле њихове школе, ученицима 8. разреда. Наши ученици су имали могућност да упознају потенцијалне смерове, које би могли уписати. Презентација је била врло успешна, а ученици су заинтересовано слушали и постављали питања у вези свега што их је занимало, а везано је за могући упис у ову средњу школу.

У петак, 20.5.2016. на заједничком родитељском састанку VIII разреда, родитељи су упознати са предстојећим активностима у вези са уписом у средње школе.

Представници три средње школе из Бачке Паланке представили су родитељима своје школе. Тако су родитељи имали прилике да чују које образовне профиле њихова деца могу да упишу у Средњој стручној школи "Др Радивој Увалић", Техничкој школи "9. мај" и Гимназији "20. октобар".

Free Joomla Lightbox Gallery

Тим за професионалну оријентацију је организовао Сајам образовања за ученике наше школе, на који су дошли представници 10 средњих школа из Бачке Паланке и Новог Сада.

Понуду образовних профила својих школа за које ће ученици моћи да се определе представили су: Гимназија "20. октобар", Средња стручна школа "Др Радивој Увалић", Средња техничка школа "9. мај" из Бачке Паланке, Школа за дизајн "Богдан Шупут", Техничка школа "Милева Марић Ајнштајн", Техничка школа "Павле Савић", "Е-гимназија", Рачунарска гимназија "Смарт", Медицинска школа "Хипократ", Медицинска школа "Доситеј Обрадовић" из Новог Сада.

На Сајам образовања позвани су и ученици других школа из Бачке Паланке.

Free Joomla Lightbox Gallery

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Moja skola
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.