Новогодишњи вашар већ традицонално се одржава у нашој школи, 23.12. па тако и ове године. У холу школе су ученици приказали њихове радове: честитке, украсе, икебане, медењаке и др. Пре вашара је одржана новогодишња представа Драмског студија "Art liberi". Било је весело, посећено и разиграно.

 

Чланови Ђачког парламента са наставницом Николином Ерцег су осмислили да овогодишња јелка буде направљена од отпадног материјала (у циљу очувања животне средине), па је свака ОЗ у школи направила своју украсну кутију и од тога је у холу школе створена прелепа јелка.

Као и сваке године, организован је новогодишњи вашар на којем су деца продава своје радове (честитке, икебане, украсе, мале јелке, медењаке...). Сви су били обучени у одећу од отпадног материјала, па је било врло креативних идеја за костиме. Најлепши костими су били награђени од стране представника еколошке секције. Посећеност је била велика, а и радост на дечијим лицима. 

Free Joomla Lightbox Gallery

Ученици разредне наставе са њиховим учитељицама су 23.12.2016. организовали новогодишњи вашар и маскенбал. Посећеност је била велика, тезге препуне дечијих рукотворина, а понегде су и маме припомогле у прављењу медењака.

Free Joomla Lightbox Gallery

Право учешћа имају сви ученици!
Ученици ће се такмичити у оквиру две групе. У првој груши ће бити ученици од 1. до 4. разреда, a у другој ученици од 5. до 8. разреда. Победник прве и победник друге групе ће у завршној партији одредити победника турнира.

Трајање партије је ограничено на 20 минута, сваки играч има по 10 минута за игру. У случају да се партија не заврши матом, до тога момента рачунаће се број фигура који је играч узео противнику, при чему побеђује онај противник који сакупи више бодова. У тексту испод наведени су бодови за сваку узету фигуру:

- Краљица 10 бодова
- Топ 5 бодова
- Коњ 3 бода
- Ловац 3 бода
- Пешак 1 бод


У случају да неком од учесника предвиђено време за размишљање истекне, а његов противник има више од једног минута времена за размишљање, играч коме је преостало време за размишљање побећују.

Турнир је елиминацијоног карактера. На почетку ће бити одређени парови, при чему победник партије наставља турнир и игра са победником друге партије по распореду партија.

Пријаве за учешће на турниру лично се предају у кабинету физике у периоду од 13:10h до 17:55h дана 14.12.2016 или уписивањем на списак који се налази на вратима кабинета за физику. Списак ће бити постављен од 14-16.12.2016.г. Молим ученике који немају озбиљну намеру да учествују на турниру да се не уписују на списак пошто ученици који се не појаве у назначено време партије губе право даљег учествовања у турниру!

Распоред партија и парова као и временска одредница ће бити презентовани на вратима кабинета за физику дана 16.12.2016.г.

Награде су обезбећене за победника турнира и његовог противника као и за освојено друго и треће место по групама.

Напомена: Партије се неће одигравати у периоду редовне наставе, него у периоду пре (ако ученици и ученице похађају наставу после подне) или после (ако ученици и ученице похађају наставу после подне)

Free Joomla Lightbox Gallery

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Moja skola
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.