Одељењске старешине 4-3 Дивна Танкосић и 7-3 Горјана Стојић су осмислиле и реализовале активности у оквиру одељењске заједнице са циљем што боље адаптације ученика и развијање осећаја припадности у новој средини.

Снага наше школе се огледа у прихватању различитости!

 

Joomla Plugins

Стручни тим за инклузивно образовање осмислио је активности на нивоу школе за укључивање и адаптацију ученика који долази из ратoм угроженог подручја у нашу школу са циљем што боље адаптације ученика, развијања осећаја припадности, сигурности и среће у новој средини и одељењу. Један од кључних принципа којима се водимо је да обезбедимо безбедне услове за похађање наставе у нашој школи без обзира на националну и верску припадност, отклањајући све физичке и комуникацијске баријере како би ученици могли да покажу свој максимум и да се образују у складу са својим могућностима. Поносни смо што су планиране активности довеле до очекиваних резултата.

"Дечији осмех ће сигурно рећи више"

 

Joomla Plugins

Поводом обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом Стручни тим за инклузивно образовање осмислио је активности које су се реализовале у нашој школи протекле недеље. Израђена је мини презентација која је послата учитељицама и старешинама како би се олакшале предвиђене активности. Задовољство нам је што је велики број наших колега и ученика и поред тога што се настава реализовала на даљину, учествовало у предвиђеним активностима. Ученици предметне наставе су истраживали о карактеристикама различитих врста инвалидитета и у зависности од одабране теме писали поруке подршке особама са инвалидитетом. Циљ нам је био да ученици упознају све препреке и тешкоће са којима се сусрећу особе са инвалидитетом како би им својим поступцима и разумевањем олакшали боравак у школи и подржали их да наставе даље и буду што успешнији. Пристигло је 54 презентације. Неке од њих можете пoгледати овде. Ученици млађих разреда под слоганом "Пружам ти руку подршке" писали су поруке подршке особама са инвалидитетом. Неке од њихових радова можете погледати овде. За сва одељења која су учествовала и њихове учитељице/одељењске старешине СТИО је припремио захвалнице.

 

Презентација1

Презентација2

Презентација3

Joomla Plugins

Тим за инклузивно образовање

Чланови тима

1.

Миона Поповић Ковачевић- координатор тима

2.

Душанка Пријић Солар- помоћник директора

3.

Весна Вујичић- психолог

4.

Здравко Шкаво

5.

Љиљана Милошев

6.

Слађана Баћина

7.

Јована Крстин

8.

Татјана Панић

9.

Гордана Басарић

10.

Милица Петрић

11.

Маријана Јандрић

12.

Маја Јовановић

 

План рада Tима за инклузивно образовање можете видети овде.

Почетком априла, у оквиру стручног усавршавања унутар установе, одржана је едукативна радионица "Различите сметње у развоју и учењу" на којој су представљене различите активности које одељенске старешине могу да реализују на ЧОС-овима са својим ученицима. Више о овој активности можете погледати овде.

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.