Сарадња породице и школе је неопходна карика за успешан развој сваког детета.


Један од циљева ШРП- а за период од 2023. до 2026. године је и укључивање родитеља односно старатеља у рад школе.


Активности током школске 2023/24. године


- Путем анкете испитане су потребе родитеља за активним учешћем у животу и раду школе.


- Током Дечје недеље, актив наставника физичког и здравственог васпитања је 5.10.2023. године организовао спортски дан за родитеље.


- Током Дечје недеље, мама једног од ученика из 1-1 одељења је 3.10.2023. године одржала радионицу на енглеском језику. Тема је била "Моја школа - мој други дом".


- У оквиру тематског дана "Подељена срећа је два пута већа" а на позив маме од ученице из одељења 3-3, ученици су посетили Дом за стара лица "Медика".
Ученици су имали прилику да се боље упознају са занимањем медицинске сестре, посете лабораторију, боље сагледају и дођу у додир с апаратуром, посматрају бактерије под микроскопом... Такође, увидели су шта значи емпатија и помоћ старим лицима.


- С циљем укључивања родитеља у рад школе и презентације њихових занимања, отац ученика из 3 -1, је посетио школу 19.10.2023. године и презентовао своје занимање - официр Војске Србије - војни полицајац.

 

- Ученици 3-1 су 26.10.2023. године посетили ССШ "9. мај" где ради мајка једне ученице. Том приликом упознали су се са послом професора, обишли школу и кабинете информатике.

 

- У недељи од 23. до 27.10.2023. године, ученици 1-3 су имали различите активности и креативне радионице како у школи, тако и ван ње. У току недеље родитељи ученика из одељења су представљали своја занимања. Тако су ученици били у посети Градској библиотеци, Дому здравља, породици Сладић и Карановић на салашу, посетили су их стоматолог и менаџер и промотер пластике и рециклираних производа од пластике...

 

 

- Ученици 3-1 су 9.11.2023. посетили стоматолошку ординацију Адамовић, у којој раде родитељи ученика из одељења.

 

- Чланови драмског студија „Просценијум“, поводом Дана школе извели су позоришну представу под називом „Извин,те, ал, у питању је љубав“. Режију представе, потписала је Марија Бурсаћ Чутура, мајка нашег ученика из 5-2 одељења.

У извођењу песме "Школа мој други дом" учествовала је Маја Фабри, мајка ученика из 3-2 одељења.

- У петак, 8.12.2023. године у 1-4 је одржана ликовна радионица. Вредне маме су притекле у помоћ у припремама за Новогодишњи вашар.

Заједно можемо све!

 

- Захваљујући ентузијазму родитеља у 1 - 4 има много лепих дешавања. Реализоване су још две ликовне радионице и час музичке културе који је одржао отац ученика из одељења а који је по занимању дефектолог.

 

- Ученици 3 - 1 су у сарадњи са ССШ "9.мај" где ради мајка једне ученице из одељења направили календар за 2024. годину.

На часу дигиталног света су нацртали у Paint-u 3 D, пригодне цртеже, затим су додали текст на слику и записали назив месеца.

Резултат активности је овај календар.

- У петак, 22.12.2023. године, ученици III3 посетили су дом за стара лица „Медика“  тј. одазвали су се позиву да заједно са особљем и станарима уреде просторије дома пред новогодишње празнике. Том приликом су учествовали у украшавању просторија и јелке, дружили се (играли, певали, цртали и писали честитке) у пријатној атмосфери и озарили лица наших старијих суграђана који су их радо дочекали – с осмехом на лицу. Ученица Елена Тешић је свирала на флаути док ју је пратио дека на гитари. Све се завршило народним колом “Савила се бела лоза винова” у које се укључило и веома срдачно особље. Ученици су имали част да их поздраве и лекари који раде у “Медици” јер су чули за њихову пређашњу посету, а што их је гануло. Такође, ученици су благовремено, током месеца децембра, припремили пригодан новогодишњи пакет, украсе за кићење прозора и јелке и честитке за беке и деке.

- Један од родитеља је посетио школу у Нештину и довео кућног љубимца с циљем развијања љубави и хуманог односа према животињама код ученика.

 

Ученици наше школе који похађају издвојено одељење у Нештину, учествовали су на манифестацији "Нештински сокаци" која се одржала у њиховом селу.

У сарадњи са родитељима и запосленима израдили су разгледнице са мотивима који карактеришу њихово место, направљене су различите посластице, учествовали су у сређивању околине...

Поносни смо на наше ђаке и сарадњу са родитељима!

      

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.