Маштовити, вешти и вредни прваци опет су пожелели да у библиотеци кроз дружење стварају уникатна, мала, уметичка дела. Наиме, одељење 1-1 је 5. 4. 2023. године са својом учитељицом Лачански Светланом посетило школску библиотеку и у радној атмосфери, заједно са библиотекарком, правили су тродимензионалне слике зека. Колико се радују Ускрсу и са каквим задовољством су радили, погледајте на сликама.

 

Joomla Plugins

  У сусрет највећем хришћанском празнику 20. марта 2023. године, наши најмлађи ученици и овог пута били су креативни и вешти у прављењу ускршње декорације. У радионици су учествовали ученици 1-2 и 2-3 разреда у просторији школске библиотеке заједно са учитељицама и библиотекарком. Поред прецизног сечења маказама, лепљења, комбиновања и обликовања разних материјала, они су искористили старе папирне кесе за прављење еко-паковања за ускршње слаткише. Изузетно посвећени и са великом радошћу настали су предивни ручни радови наших малишана, а о томе сведоче и фотографије.

 

Joomla Plugins

 У оквиру акције „Читајмо гласно“ Друштво школских библиотекара Србије шести пут је органозовало заједничко гласно читање књижевних дела по избору. Поводом националног Дана књиге, акција је спроведена 28. фебруара 2023. године у 11:55, као симболично упозорење да је крајње време да се више посветимо читању књига. Ученици 1-2 одељења, њихова учитељица Татјана Косовац и библиотекарка наше школе Весна Војводић Сантрач, наглас су читали песме за децу Јована Јовановића Змаја. Поносни што су савладали вештину читања, ђаци прваци читали су омиљене песме уз које су, као још сасвим мали, правили своје прве покрете и изговарали прве речи. Имали су прилику и да чују од библиотекарке занимљиве детаље из Змајевог живота и да се упознају са његовим стваралаштвом, о којем ће и касније у школи говорити. Овај сусрет је завршен певањем најлепших Змајевих песма „Ђиха, Ђиха...“, „Тијо ноћи“, „Лептирићу шаренићу“ и многих других, а сви присутни су били весели и распевани.

 

Joomla Plugins

Ученици 1-1 одељења са својом учитељицом Светланом Лачански су 2. фебруара 2023. године били гости библиотеке поводом обраде збирке песама Јована Јовановића Змаја. У библиотеци су погледали презентацију о овом песнику коју им је припремила библиотекарка Весна Војводић Сантрач, а имали су прилику да виде многобројна изложена издања књига Змајевих песама које поседује наша школска библиотека. Такође, ученицима су показане и оригиналне новчанице од 500 000 000 000 динара из 1993. године са ликом Ј. Ј. Змаја. Читали смо песме за децу, песме из збирки „Ђулићи“ и „Ђулићи увеоци“, слушали како су дечији хорови отпевали песме познатог песника, разговарали о трагичној животној судбини која га је задесила, о његовом образовању, стваралаштву, о љубави према жени и деци, али и о томе како овај песник и данас „живи“ кроз своје песме, кроз догађаје и установе које носе његово име и подсећају на значај његовог стваралаштва и постојања уопште.
Ученици су након свега што су чули и видели, кроз групни рад анализирали Змајеве песме, које су читали и на часу обраде лектире, одговарали на питања и илустровали суштину песма, а онда су на час српског надовезали час ликовног и правили су од рециклираног матријала поменуте појмове из Змајевих песама.

 

 

 

Joomla Plugins

Акција "Месец књиге" 2021. године

Ове школске године, у оквиру акције "Месец књиге" прикупљају се поклон сликовнице.  

Ученици 1-1

 

Да се „библиотеке не праве, већ да оне расту“,  данас нам је доказала ученица 4-5, Лена Савић, са својом породицом. Поклонила је школској библиотеци велики број књига. Захваљујемо се на донацији.

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.