У среду, 14.02.2024. године у нашој школи је реализован тематски дан "Магична моћ речи".
У оквиру тематског дана настали су бројни и лепи радови:

 

1-4 се упознавао са чињеницом како у говору користимо много речи страног порекла а да то не знамо! Српски језик је богат и треба да га упознајемо и негујемо. Истраживали су како реч са истим значењем може да мења облик и бирали најлепше , затим их записивали скоро наученим писаним словима...

2-1 "Делимо љубав и боје за ретке"


3-1 Лоза лепих речи


3-2 Букет лепих речи на енглеском језику

 

3-2 Лоза лепих речи

 

3-4 Дрво лепих речи

 

4-3 Тема је реализована на часовима ОС, српског језика и ликовне културе. На ЧОС-у кроз тему Увежбавање различитих техника учења, ученици су добили да прочитају и својим речима објасне цитате о пријатељству, породици, љубави,природи... Допуњавали су се и на крају бирали цитате који су им се највише допали и дали суд, шта им се највише допало. На часу српског језика, имали су прилику да сами смисле и запишу своје мисли о теми коју изаберу сами, да се осети лепа мисао. Читали су своје записе и разговарали о њима. За домаћи задатак су добили да запишу нове реченице на друге теме. На часу ликовне културе ученици су одабрали своје, најуспешније, реченице које су темперама исписали на лист блока. Радови су поставњени на одељењски пано.

 

4-4 Ученици су се осврнули на текст "Стефаново дрво" и уочили шта је то што је помогло младом Стефану да се ослбоди прстена који га је стезао око срца

 

 

Ученици првог, другог и четвртог разреда у Нештину су направили дрво лепих речи

 

Ученици првог, другог и четвртог разреда у Визићу су задатке из математике украсили лепим речима

 

5-1 Лепе речи!

 

 

5-2 у сарадњи са библиотекарком школе је настало дрво лепих речи и мудрих мисли. У оквиру предмета српски језик и књижевност, грађанско васпитање и медијска писменост ученици 5-2 су осликали учионицу тако што су представили најлепше речи српског језика. Урадили су и два плаката о значају лепих речи.
На часовима грађанског васпитања и медијске писмености су урадили обележиваче за књиге са лепим речима , пословицама и изрекама.
Обележивачи су пластифицирани и делиће их будућим првацима када посете нашу школу.

 

5-3 „Не бирајмо насиље као одговор на само насиље“


6-1 Дрво лепих речи на српском и енглеском језику

 

7-3 Дрво лепих речи


7-4 „Ко још може да ме спречи да говорим лепе речи?"

 


На часовима информатике и рачунарства ученици су правили постере.

 

 

 

Joomla Plugins

Планирани тематски дан за децембар "Ми смо деца једног света" реализовали смо обележавањем Међународног дана особа са инвалидитетом. Представници Тима за инклузивно образовање и Ђачки парламент су осмислили и реализовали бројне активности.
Такође, сва одељења наше школе су учествовала у хуманитарној акцији "Најслађи караван" и прикупили слаткише за наше другаре са Косова и Метохије.

У четвртак, 23.11.2023. године у нашој школи је реализован тематски дан "Ја волим и поштујем себе и друге".

У сарадњи са Домом здравља "Др Младен Стојановић", др Анђа Шиник, специјалиста интерне медицине, одржала је предавање "Волим и поштујем здраве навике у исхрани". Предавању су присуствовали ученици петог разреда са својим одељењским старешинама, као и заинтересовани родитељи.

Предавање је било интересантно, деца су постављала питања на која су добијала стручне и детаљне одговоре. Поштовањем здравих навика у исхрани и кроз физичку активност, ценимо себе, а уједно и постајемо свесни значаја здравог живота. Исто тако, развија се разумевање и за ученике који морају да се хране на специфичан начин због свог здравља.

 

Joomla Plugins

У уторак, 10.10.2023. у нашој школи је реализован тематски дан "Подељена срећа је два пута већа".
У оквиру тематског дана наши ученици су: учествовали у прикупљању школског прибора, одеће и обуће за ученике нижег социо - економског статуса,
одељење 3-3 је у сарадњи са једним од родитеља посетило Геронтолошки центар Бачка Паланка, на нивоу школе је завршена хуманитарна акција прикупљања новчаних средстава у којој су учествовала сва наша одељења...

 

Joomla Plugins

Током прве наставне недеље у нашој школи је реализована тематска недеља под називом "Моја школа, мој други дом". Током ове недеље акценат на часовима је стављен на развоју позитивних људских вредности, унапређивању односа заснованих на међусобном поштовању, сарадњи и солидарности уз уважавање различитости. Наставници су, свако са аспекта свог предмета кроз разноврсне и садржајне активности које су планиране у складу са смерницама приближили ученицима ову тему и чули њихова осећања и размишљања.

 

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.