logo

Од школске 2014/2015. године у нашој школи функционише Тим за вршњачку медијацију.

Ученици шестог, седмог и осмог разреда прошли су обуку за вршњачке медијаторе на којима су стекли вештине активног слушања, ненасилне комуникације и медијације.

Од школске 2019/2020. уместо Тима за вршњачку медијацију у школи функционише Вршњачки тим чија је улога да спроводи активности којима се ради на превенцији насиља међу вршњацима.

 

 AКТИВНОСТИ ТИМА ТОКОМ ШКОЛСКЕ 2023/2024.

 

У овој школској години Вршњачки тим је оснажен новим члановима тима који су током септембра оспособљени да се укључе у рад тима.

Плакат "Права и обавезе ученика"

Почетком октобра направљен је плакат „Права и обавезе ученика“ који је окачен на пано Вршњачког тима у холу школе.

Радионице за пети разред "Открића"

Током новембра чланови Вршњачког тима су одржали радионице у одељењима петог разреда како би им помогли да се боље међусобно упознају и успоставе другарске односе.

Предавање "Толеранција"

Током децембра чланови Вршњачког тима су направили презентацију о толеранцији и у свим одељењима од петог до осмог разреда представили рад тима уз предавање о толеранцији.

 

Представа за ученике другог разреда "Како спречити сукобе"

Након успеха прошлогодишње представе, Вршњачки тим је одлучио да и ове године изведе представу у виду форум-театра за ученике другог разреда са темом "Како спречити сукобе". Представа је одржана 28.5.2024. у школском амфитеатру.

Приказали су једну типичну сцену вршњачког сукоба, а затим са публиком разговарали о различитим начинима како се тај сукоб могао спречити. Ученици другог разреда су активно учествовали у размени и кроз дискусију са члановима вршњачког тима дошли до могућег решења, односно превенције сукоба.

 

Joomla Plugins
Опширније...

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.