Ученици 7.разреда посетили су међународни фестивал науке и образовања. Фестивал  је  једанаести пут одржан у централном кампусу Универзитета у Новом Саду.

Циљ манифестације је промоција науке, уз представљање савремених достигнућа и актуелних истраживања у свету и код нас.

Програм фестивала је обухватио низ радионица из инжењерских, технолошких, природних, друштвених и медицинских дисциплина, као и друге пратеће садржаје.

Наши ученици су, у складу са својим интересовањима, могли да учествију у тим радионицама, навијају за учеснике или само разгледају.

Организатор Фестивала је Универзитет у Новом Саду, генерални покровитељ Покрајинска влада и Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност.

Одлазак на овај Фестивал организовали су наставници техничког, Верица Петровић и Зоран Шиник, а придружили су се и наставници физике и хемије.

Успешни ученици наше школе су као награду, од стране школе, добили једнодневну екскурзију да  посете Фестивал науке у Београду. Вође пута су били наставници техничког образовања, Верица Петровић и Зоран Шиник. 

Екскурзија је реализована 30.11.2018.године.

Фестивал науке је највећа манифестација у области промоције науке и образовања. Овогодишња тема фестивала је "Земља будућности".

На фестивалу је учествовало више од 60 научних и образовних институција из земље и окружења.

Циљ посете је да се деци на занимљив и једноставан начин приближе науке, као што су: физика, хемија, биологија, географија, електротехника, роботика, математика, информатика, астрономија, геологија, екологија, медицина, фармација...

У оквиру ове екскурзије ученици су посетили и Ваздухопловни музеј у Београду.

Међународни фестивал науке и образовања

Свечано отварање 10. Међународног фестивала науке и образовања у Новом Саду одржано је у суботу, 12. маја, у 10 часова, на платоу испред Централне зграде Универзитета у Новом Саду.

Опширније...

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Moja skola
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.