Поводом Међународног дана толеранције, који се обележава 16. новембра, у одељењу 5-3 је у сарадњи са Тимом за инклузивно образовање одржано неколико радионица.

Ученици су показали значај поштовања и толеранције у многим аспектима живота као што су различити спортови и спортски клубови, начин исхране, са посебним акцентом на безглутенску исхрану... Тренирамо другачији спорт, или смо у различитим спортским клубовима, не хранимо се на исти начин због здравстевих разлога, учимо на другачији начин и неком је потребан индивидуални приступ али сви смо једнаки, имамо иста права и поштујемо једни друге.

 

Joomla Plugins

Ученици наше школе су и ове године узели учешће у ликовном конкурсу у оквиру свечаности "Под покровом Богородице" и забележили су сјајне резултате:


Прва категорија (1. и 2. разред)

Марија Кнежевић (2-4) прво место

Миона Мишков (2-1) друго место

Уна Пилиповић (2-4) треће место 

 

Друга категорија (3. и 4. разред)

Дуња Николић (4-1) прво место

Миа Цигановић (4-2) треће место

Вишња Радаковић (4-1) похвала 

 

Трећа категорија (5. и 6. разред)

Мила Бичански (6-1) прво место 

 

Честитамо нашим ученицама на постигнутим резултатима!

 

Joomla Plugins

Планинарски савез Србије, 23. септембра организовао је највећу манифестацију Дан пешачења, под слоганом "Корак ближе здрављу" којој су се прикључили и ученици седмог разреда заједно са својим наставницама биологије, географије и технике и технологије. У оквиру ове активности остварена је међупредметна корелација између СНА- Моја животна средина и предузетништво, као и предмета географије и биологије. Дан пешачења имао је за циљ да се јавност у Србији покрене и направи корак ближе здрављу.

 

Joomla Plugins

У суботу, 3. јуна 2023. године ученици шестих и седмих разреда су у пратњи својих наставника обележили Светски дан бициклизма, вожњом до Карађорђева. У овој активности остварена је међупредметна корелација између физичког васпитања, технике и технологије, историје, биологије и географије.

Ученици су у Карађорђеву посетили ергелу, хиподром и музеј. Након активности у Карађорђеву, ученици су се вратили насипом до Рекреационог центра Тиквара.

 

Joomla Plugins

Поводом Светског дана заштите животне средине ученици 2-3 су са учитељицом Милицом Петрић оплеменили простор своје школе и на тај начин применили стечено знање о значају и очувању  животне средине, али и указали на лепоту живљења у природи и са природом.
На овакав чин навела их је и идеја пређашњих генерација, па су и они пожелели да засаде своје дрво, свој жбун. На тај начин су доказали да је потребно мало добре воље и жеље па да живот у окружењу буде лепши и здравији.

Велики чика Јова Змај је одавно скренуо пажњу на благодети природе својим стиховима, а који гласе:
   " Где год нађеш згодно место,
     ту дрво посади!
     А дрво је благодарно
     па ће да награди..."

 

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.