Ученици наше школе су и ове године обележили Светски дан бициклизма. У суботу, 1. јуна 2024. године организована је вожња бициклима од Бачке Паланке до Карађорђева. Више од тридесет ученика су возили бицикл од језера Тиквара до ергеле "Карађорђево". Активност су реализовали наставници физичког васпитања, технике и технологије и историје.

 

Joomla Plugins

Дана 20. маја у свету се обележава Дан пчела. Међународни Earthwatch Institut 2019. године прогласио је пчеле најважнијим живим бићима на планети Земљи.

Постоји преко 20.000 различитих врста пчела. Опрашивање више од 80% биљака одвија се захваљујући пчелама. Научници сматрају да би нестанком пчела дошло до поремећаја равнотеже унутар природних екосистема, што би утицало на њихово функционисање. Највећа претња природи је човек. Производњом пестицида, загађивањем природних станишта и воде и сечом шума људи уништавају пчеле и оне полако нестају.

Значај ових важних животиња за нашу планету препознали су и наши ученици седмог разреда и едукативним плакатика свима желели да скрену пажњу колико су пчеле важне и како да их заштитимо!

Joomla Plugins

Од 1970. године Дан планете Земље обележава се 22. априла, али сваки дан нам плужа прилику да допринесемо здравијем и одрживијем окружењу. Дан планете Земље је више од годишњег догађаја, то је позив на обнову наше посвећености очувању планете.

Наши петаци су и ове године засукали своје мале рукаве и дали свој допринос, сађењем нових биљака и цвећа у нашем школском дворишту, да нам ваздух и поглед свима буде чистији и лепши!

 

Joomla Plugins

Поводом Светског дана особа са аутизмом који се обележава 2. априла, Тим за инклузивно образовање је осмислило активности које су реализоване у сарадњи са ученицима разредне наставе и њиховим учитељицама са циљем развијања емпатије код ученика и подизања свести о људима са спектром аутистичних поремећаја.

 

Joomla Plugins

 У нашој школи  8. априла 2024. године обележен је Светски дан Рома. У библиотеци је организована радионица на којој је приказана ромска застава, пуштена је химна, а присетили смо се и традиције, историје, ношње, културе, традиционалних јела...  Наши гости и учесници на радионици били су ученици  ОШ "Браћа Новаков" из Силбаша. Организоване су и спортске игре, на којима су се ученици такмичили у фудбалу и пикаду. 

Дружење је протекло у веселој атмосфери, а продукт радионице изложен је у холу наше школе.

Joomla Plugins

fb eventcover1200 628 Serbian web

На иницијативу Вршњачког тима ОШ „Вук Караџић“ под руководством школске психолошкиње реализована је акција „Подели своје боје“ поводом обележавања Дана ретких болести 29.2.2024.

Ученици у разредној настави су правили плакате, а ученици у предметној настави су користили одговарајуће визуале на својим профилима на друштвеним мрежама.

 

 

Поред наше школе у акцији су учествовале и друге школе из општине Бачка Паланка. Захваљујемо се школама „Здравко Челар“ из Челарева, „15. октобар“ из Пивница и „Херој Пинки“ из Бачке Паланке које су се одазвале нашем позиву и учествовале у активности подизања свести и пружања подршке оболелима од ретких болести.

 

 

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.