У среду, 15.11.2023. године је одржан угледни час и час отворених врата за родитеље из математике у 3-2 разреду. Час је имао вишеструки задатак. Приказано је решавање текстуалних задатака са две рачунске операције (сабирање и одузимање) и кораци у решавању истих, као и рад ученика са математичким подацима. Такође је приказано самовредновање наставника у четири концентрична круга и у истом оквиру самовредновање ученика.

Часу су присуствовали родитељи, директор и помоћник директора и заинтересоване колегинице. Ученици су по мишљењу присутних показали велику мотивисаност за рад и марљивост у раду.

 

 

Joomla Plugins

Угледни час из слободне наставне активности предузетништва је реализован 23.3.2023. са ученицима 8-6  и делом ученика из 8-4 одељења.

Тема је занимљива и актуелна "Покретање стартап предузећа".

Испуњен је циљ часа и ученици су оспособљени за предузетничку иницијативу.

Ученици су кроз три примера израде бизнис плана и оснивања различитих предузећа објаснили суштину промотивних активности, зашто се каже да је маркетинг срце сваког бизниса и указали шта је основни задатак предузетника.

Ученици су показали способност логичког закључивања, концентарцију, способност за упоран и предан рад, поступност и систематичност у знању.

У припреми часа су учествовали наставник Зоран Шиник и школски дефектолог Миона Поповић Ковачевић.

Ученик Јован Градина је представио и демонстрирао израду "Божићног јежића". Кроз дијалог са дефектологом је објаснио како је добио идеју, који му је циљ, на који начин израђује и продаје Божићне јежиће...

На крају часа сви присутни су се сложили да "Бити предузетник није лако, те не може бити свако"!

 

 

 

 

Joomla Plugins

У среду, 15.03.2023, године у нашој школи је организовано саветовање/инструктажа у циљу пружања подршке наставницима те јачања компетенција за рад са ученицима страним држављанима који не познају српски језик. Саветница Гордана Павловић је након што су наставници изнели своја искуства и дилеме упутила их на конкретне примере, материјале као и мере подршке овим ученицима како би се што лакше уклопили у образовни систем.

 

 

Joomla Plugins

У среду, 14.12.2022. године у нашој школи је одржана трибина "Унапређивање педагошке праксе кроз размену искустава - креирање диференцираних задатака у настави", у којој су поред наших учитељица учествовале и колегинице из ОШ "Свети Сава" из Бачке Паланке. Водитељке трибине су биле Биљана Шијаков и Бранка Радовановић.

 

 

Joomla Plugins

У уторак, 21.06.2022. године одржан је угледни час географије и енглеског језика. Час су одржале наставница географије Јована Марјанац и наставница енглеског језика Јасна Капелан у одељењу 7-3. Наставна јединица која се увежбавала и понављала на овом часу је: Уједињено Краљевство Велике Британије и Северне Ирске. Час је одржан у мултимедијалном кабинету енглеског језика. Ученици су повезивали нова знања са раније стеченим, развијајући радозналост, такмичарски дух и машту и негујући креативну и радну атмосферу на часу. Осим тога, показали су висок степен познавања географије и енглеског језика, као и осталих предмета, као што је информатика и рачунарство и развили самосталност у раду, а уједно и одговорност и компетенције неопходне за рад на часу. Овај час који је добио све похвале присутних, пример је повезаности међу предметима, а и сами ученици су томе допринели, јер су били сјајни и активни током целог часа.

 

Joomla Plugins

У четвртак, 31.03.2022. године Актив наставника физичког и здравственог васпитања је у оквиру стручног усавршавања унутар установе одржао едукативну радионицу под називом "Примена и значај наставних средстава на часу физичког васпитања у разредној настави".

  

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.