Према школском развојном плану за овај период предвиђено је развијање вештина за асертивну комуникацију. У складу са тим планом психолошкиња школе је осмислила интерну обуку за одељењске старешине, а педагошкиња припремила радионице које могу да се реализују са ученицима.

На интерној обуци одељењске старешине су биле у прилици да се упознају са елементима и стиловима комуникације. У малим групама расправљали су о препрекама у комуникацији и увежбавали активно слушање и асертивну комуникацију.

  

Free Joomla Lightbox Gallery

Током зимског распуста школске 2020/2021. године, школска психолошкиња је осмислила и реализовала онлајн обуку за наставнике са темом "Како бити бољи онлајн наставник".

Наставници су могли да се упознају са појмом онлајн учења и окружењем у коме се оно одвија. Разматрали су одговорности онлајн наставника и различите начине како да подстакну ученике на ангажовање у онлајн окружењу. Упознали су се са различитим начинима праћења и оцењивања коришћењем онлајн алатки...

Просечна оцена коју су наставници дали оваквој обуци на скали од 1 до 5 је 4,78.

 

Неки од коментара учесника онлајн обуке:

На обуци сам проширила знања како на прави начин мотивисати ученика, а посебно ученика са сметњама.

Обуком је обухваћен широк спектар тема које су корисне да се подсетимо и проширимо знања у условима онлајн учења. Допада ми се детаљан и методичан приступ овој теми. Корисно је подсећање на важност радног окружења за ученике, али и за наставнике, како бисмо овим учењем постигли што боље резултате.

Сазнао сам за неке нове дигиталне алате за учење преко интернета.

Мислим да је комуникација између ученика и наставника јако важна и у учионици и приликом учења на даљину. Обука ми је помогла да побољшам своје комуникационе способности али и дала смернице како да те вештине пренесем на ученике.

Корисни линкови за израду материјала, организација времена, видови комуникације с ученицима, повратне информације...

Све теме су својим садржајем помогле да утврдим као и да проширим своје знање. Подједнако су корисне све теме за рад наставника.

У оквиру Плана реализације Школског развојног плана у  области Етос један од развојних циљева је Унапређивање међуљудских односа међу актерима школског живота кроз подстицање међусобног поштовања, сарадње и тимског духа.  Поводом  тога је организована  интерна обука са темом Развијање вештина за асертивну комуникацију и посредовање у решавању сукоба која је  31. 3. 2021. организована у просторијама школе уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Обуку водила Милена Јовановић ,педагог школе

  

Free Joomla Lightbox Gallery

Активност: СТИО је као и обично и за ову школску годину израдио план додатне подршке за ученике којима је она потребна као и план израде иоп-а.

Активност: 20.10.2020. у оквиру стручног усавршавања унутар установе одржана је интерна обука намењена новим наставницима са циљем што боље припреме за рад у инклузивном одељењу.Основни принцип инклузивног образовања јесте прилагођавање наставника/учитеља, стручних сарадника као и прилагођавање самог окружења деци са различитим сметњама у развоју. Поштујући овај принцип, трудимо се да у што већој мери мењамо себе, показујући жељу за цтицањем нових знања из области инклузивног образовања и премену истих у пракси.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

Едукативну трибину "Практична искуства у настави српског језика, математике и биологије (света око нас, природе и друштва) са ученицима са посебним потребама" је одржала учитељица Драгана Бановић, запослена у ОШ "Херој Пинки" у Бачкој Паланци. Презентовала је наставна средства која је у њеном дугогодишњем раду сама правила и користила у раду са ученицима који имају тешке поремећаје и потешкоће у усвајању наставног градива по посебном програму. Објашњавала је начин рада  (одабране случајеве разних поремећаја код деце), поготово са ученицима из спектра аутизма. Едукативна трибина је била 31.5.2019.

 

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Moja skola
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.