У уторак 14. маја 2024. године ученици 4-1 и 4-4 су посетили изложбу фотографија "Стаза љубави" ауторке Вјере Ђорђевић која је постављена у Градској библиотеци "Вељко Петровић".

 

Joomla Plugins

Поводом Месеца књиге, ученици првог разреда су били гости градске библиотеке. Угостиле су их дивне библиотекарке и песник Горан Јовић, уз чију су песму завирили у свет књига.

 

Joomla Plugins

Поводом Месеца књиге, Дечје одељење Градске библиотеке „Вељко Петровић“, угостило је ученике 5-2 који похађају Медијску писменост. Час у библиотеци је одржан 19. октобра, а дружење са ученицима је уприличено у сарадњи са библиотекарком Бориславом Тољагић Сегеди. Разговарало се о читалачким навикама ученика који су добили препоруке за читање интересантног и квалитетног штива. Овом приликом могли су да се упознају са фондом библиотеке, који се стално обнавља новим насловима. Сви су постали чланови Грдаске библиотеке, а већина ученика је одабрала књиге за читање.
Било је ово лепо и интересантно дружење, а надамо се да је ово само увод у дружење са књигом.

 

Joomla Plugins

Ове недеље су наши прваци посетили Дечије одељење Народне библиотеке "Вељко Петровић". Упознали су се са занимљивим дечијим књигама и постали су чланови библиотеке. На овај начин настављена је успешна сарадња наших установа.

Joomla Plugins

Ученици 1-4 су са својом учитељицом Гораном Радојевић посетили библиотеку "Вељко Петровић". Библиотекарка мр Борислава Тољагић-Сегеди им је представила врло занимљиве дечије књиге. Затим су се дружили, у летњој башти библиотеке, са нашим књижевником Гораном Јовићем. Придружили су им се ученици петих разреда који похађају наставу грађанског васпитања са наставницом Љиљаном Милошев. Уз звуке гитаре и ауторске дечије песме нашег песника, деца су певала и уживала.

Joomla Plugins

Ученици 4- 4 су посетили градску библиотеку "Вељко Петровић" поводом ликовног и литерарног конкурса "Деца воле чудне приче...авантуре и јунаке из књиге"
који је расписала Народна библиотека "Стеван Сремац" из Ниша. Конкурс је расписан поводом стогодишњице рођења Душана Радовића.
Ученици су у прелепом амбијенту наше градске библиотеке и у сарадњи са Бориславом Тољагић Сегеди реализовали овај конкурс. Библиотекарка им је препоручила и модерну литературу за децу.

 

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.