Министарство просвете је у школском календару установило 10. април као „Доситејев дан – дан сећања на Доситеја Обрадовића, великог просветитеља и првог српског министра просвете“, а остале дане у априлу као „Доситејеве
дане“.
Циљ је да се у ово време увећа број активности и радова ученика на тему сећања на Доситеја Обрадовића, као и да се ученици свих узраста ближе упознају са Доситејевим животом и значајем његовог дела.

Ученици првих и трећих разреда су присуствовали предавању "Доситеј своме роду". На веома занимљив и прилагођен начин ученицима је причала млада колегиница и професор историје Наташа Недељков. Кроз причу,  презентацију и анимиране басне, интерактивна комуникација са децом је била веома жива и продуктивна.

први разред

трећи разред

 

У 2-1 тематски дан је реализован групним радом са обрадом живота Доситеја Обрадовића, анализама басни и поукама из њих.

 Визић 1-6, 2-6, 4-6 "Живот и дело Доситеја Обрадовића"

 

Нештин 1-5, 2-5

 

 

Ученици 3-4 су на часу ликовне културе цртали Доситеја Обрадовића. Цртању је претходило упознавање са животом и делом Доситеја Обрадовића.

 

 

Нештин 4-5

 

Након реализоване екскурзије и посете манастиру Ново Хопово, ученици 5-3 су употпунили своја знања о Доситеју Обрадовићу и све преточили у плакат.

Ученици 6-1 су погледали филм „Возљубљени ученици“ и након тога направили ППТ презентације о животу и делу Доситеја Обрадовића.

 

Joomla Plugins

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Ucimozajedno
Erazmus
Ecasopis
 eucenjem
 Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.