ПРЕЗЕНТАЦИЈА о улози родитеља у решавању нових ситуација узрокованих радом у отежаним условима.

Како би смо подржали и охрабрили ученике наше школе и њихове родитеље у време пандемије корона вирусом, израдили смо мини презентацију која ће вам сигурно помоћи да објасните вашем детету ситуацију у којој се налазимо.

Психолошка саветодавна подршка за ученике и родитеље током епидемије covid-19

Како разговарати са децом о вирусу корона

Упутство за неговатеље деце са аутизмом

 

Савети за родитеље у ситуацији насиља у школи

Превенција дигиталног насиља

Како помоћи детету да постигне бољи успех

 

ШКОЛА ЗА РОДИТЕЉЕ

Школске 2014/2015. године, за родитеље ученика првог разреда организована је Школа за родитеље.

Програм Школа за родитеље одвијао се током школске године у виду предавања које је реализовала школска психолошкиња једном месечно.

Планирани распоред тема је следећи

1. Полазак у школу - септембар

2. Сарадња са школом - октобар

3. Насиље међу децом - новембар

4. Радне навике - децембар

5. Комуникација - како разговарати са дететом - март

6. Родитељски ауторитет - април

Прво предавање за родитеље "Полазак у школу", одржано је 4.9.2015. године. Родитељи су се упознали са наставницима који ће предавати њиховој деци, очекивањима и захтевима школе и на који начин могу да помогну детету да лакше прихвати школу и школске обавезе.

Друго предавање "Сарадња са школом", одржано је 26.10.2015. Како је један од услова успешног прилагођавања детета на школску средину и његовог успешног функционисања у првом разреду, као и потпунијег остваривања функције школе, стална сарадња између породице и школе, родитељи су упознати са начинима остваривања ове сарадње. Поред тога, упознати су и са програмом сарадње породице и школе који треба да се реализује током ове школске године.

Треће предавање под називом "Насиље међу децом", одржано је 20.11.2015. Идеја је била да се родитељи упознају са појавом насиља, врстама насиља и начинима адекватног реаговања и детета и родитеља у ситуацијама насиља. Припремљени су и флајери са саветима за родитеље који су подељени присутнима. Нажалост, одзив родитеља је био изузетно мали.

Четврто предавање "Радне навике" одржано је 22.12.2015. Малобројни присутни родитељи су упознати са кључним условима развијања радних навика, као и начинима како они као родитељи могу да допринесу правилном развоју радних навика свог детета у циљу постизања бољег успеха у школи и животу уопште.

Пето предавање "Комуникација - како разговарати са дететом" одржано је 4.3.2016. године. Заинтересовани родитељи су научили шта је то комуникација, који су основни принципи успешне комуникације са децом, које су препреке у комуникацији и које реченице треба избегавати када разговарамо са децом... Кроз разговор и дискусију са школском психолошкињом размењивали су идеје о васпитавању своје деце.

Шесто предавање "Родитељски ауторитет" одржано је 5.4.2016. године. Родитељи су упознати са појмом ауторитета и различитим типовима родитељског ауторитета. Добили су разноврсне савете од школске психолошкиње како да изграђују родитељски ауторитет са својом децом.

 

Free Joomla Lightbox Gallery

 PPS3

Plakat2

Po

 DualnoUpis

Cuvamte

 Baner4

Sl

Учимо заједно

Ucimozajedno
Овде можете преузети задатке за вежбање из математике, хемије и других предмета
Erazmus
eucenjem

Sajtn

 bezbednost

Moja_skola.jpg

danpodan

 

Овде можете погледати распоред звоњења.